Avacal November Coronet Tournament

 

and Device of Myrgan Wood

The Barony of Myrgan Wood (Saskatoon, SK)

Event Summary

Event Main Contact (Event Steward): Dezzrianne Draganova doch’
Date: November 21 , 2014 until November, 23 2014
Site opens at: 12:00 AM on November 21th 2014
Site closes at: 12:00 AM on November 23th 2014

Event site:
Brian King Centre
202 8th Ave N Warman, SK



On behalf of Their Highnesses of Avacal, the Barony of Myrgan
Wood invite you to join them to bear witness to the selection of
the heirs to the thrones of Avacal. There will be prize Tournaments
for Rapier and Armoured Combat, classes throughout the day for a
variety of interests, and children’s activities available.

Site opens at 8:00 a.m.

Adult member site fee: $15
Feast fee: $15

Please make cheques payable to “SCA-Myrgan Wood”.

A non-member surcharge applies to all adults who do not have
proof of Membership. There will be NO GATE FEE for any minor when
accompanied by a parent/guardian.

Feast & Event Pre-Registration
For those who would like to pre-register for the feast and event,
please email me at ten.letksas@avongard, the following
information:
Mundane Name:
SCA Name:
Branch:
Membership No.:
Expiry Date:
Feast: Yes/No

Feast Menu
1st Remove – Bread, Butters, Cheeses
2nd Remove – Stewed Chicken, Tagliatelle al doppio burro (twice
buttered noodles), Salet
3rd Remove – Keftedes (Greek meatballs), Dolmades (Stuffed Grape
Leaves), Carrots and Parsnips in Wine Sauce,
Pastfeli (honey sesame sweet)
4th Remove – Cake

SCHEDULE – REVISED

9:00 – 9:20 Rapier Inspection and Lists Open
9:00 – 9:20 Noble Estates (20 min)
9:20 – 11:00 Cadet Tourney
9:40 – 10:20 Laurel’s Council (40 min)
10:20 – 10:50 Consort’s Tea
10:00 – 11:00 Armour Combat Inspection and Lists Open
10:30 – 10:45 Marshall’s Meeting (15 min)
11:00 – 11:20 White Scarf Meeting (20 min)
11:00 Avacal Coronet Lists Close!
11:30 Invocation of the List
12:00 – 2:30 Avacal Coronet Tourney
2:30 – 3:00 Squire Tourney Lists Open
3:00 – 3:50 Squire’s Tourney (Introductions and 2 – 20 min
halves)
3:50 – 4:30 Knight’s Council (40 min)
4:30 – 5:10 Pelican’s Council (40 min)
6:00 Feast
7:30/8:00 Court Begins

Schedule may be subject to change upon the discretion of Their
Majesties and/or Highnesses.

Curia

The arrangements for Curia have been finalized and are as
follows:
Sandman Hotel
Mendel Room
310 Circle Drive West, Saskatoon

Time: 9:00 a.m. to 11:00 a.m.

Event Steward
Dezzrianne Draganova doch’ (Dezz Windecker-Klassen)
207 Augusta Drive, Warman, SK
Call: 306-382-7420
Email (preferred): ten.letksas@avongard

 




This page for event id 5879 was last updated: November 5, 2018
This event has completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy

ajax-loader