Seagirt Summer Tourney

 

Hosted by Device of Seagirt

The Barony of Seagirt (Victoria, BC )

Event Summary

Date: June 30 , 2018
Site opens at: 12:00 AM on June 30th 2018
Site closes at: 12:00 AM

Event site:
The Chicken Ranch
4409 Bennett Rd Metchosin, BC



The Barony of
Seagirt invites you to our Summer Tourney. This one day event will
focus on choosing our new archery champion along with some fun
shoots on the range. There are many other enjoyable activities and
classes planned for the non-archer. See schedule for details.

Remember to bring your own chairs. There will be some room for
personal shade. Covered classroom spaces will be made available for
classes and may be used for shade when classes are not in session.
The ground is really hard and there are gaslines on the property
close to where we are so no spikes in the ground.

There is water on site. Bring your own re-usable container. Any
garbage generated must be packed out as there is no garbage bin on
site. Pets are welcome. An Tir leash laws apply. Parking will be
between the last set of barns. Please follow the signage and park
close to accommodate maximum number of cars. No trailers
please.

Gate fee is $15 for the day, with proof of membership ($20 for
non-members). Youth under the age of 18 are free. Cheques are made
payable to Barony of Seagirt. Any class fees are extra.

Event Steward: Tatiana Alexievna

Schedule
8am Site Opens / All hands on deck for set
up

9am Intro to Archery
Class (on the archery range)
Practical Field Heraldry class (1
hour)

10 am Opening
Court


10:30 Special Archery shoot (sponsored by Aniko)
Baron Connal’s Rapier Tournament
Introduction to Herbal Oils and Salves Class (1 hour)
Intro to Thrown Weapons class (TW
range)

11:30 Palio della
Balestra di Seagirt Crossbow shoot
(sponsored by Master James Llewellyn)
Silver Whale Information session (1
hour)

Noon Open archery
range (one hour)

12:30 Lunch
break

1pm Baronial Meet
& Greet (90 mins) (all ranges
closed)

2:30 Champion
Shoot  elimination round
Elizabethan Sewing Techniques Class (2 hours)
Twined Cordage Baskets Class (2 hours)
Baroness Letitia’s Heavy
Tournament

3:30 Champions
Shoot semi finals

4:30 Champions
Shoot finals

5pm Special
archery shoot (sponsored by Athelina
Grey)

6pm Dinner break
(all ranges closed until after
Court)

6:30 Court (feel
free to bring your dinner to
court)

7:30 Bardic (on
the archery range)
Optional Thrown Weapons range
open

8pm Site clean-up
begins

9pm Site
closed

Please note: This is a non-camping
event

 

 

 

 

 





This page for event id 6900 was last updated: October 31, 2021
This event has completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy

ajax-loader