Clinton Work Week

 

Hosted By Device of Lions Gate

The Barony of Lions Gate (Vancouver, BC )

Event Summary:

Date: July 27 , 2002 until August, 1 2002
Site opens at: 12:00 AM on July 27th 2002
Site closes at: 12:00 AM on August 1th 2002



Jeff Wilson” wilson@whatisaid.com

Greetings all!
First off, thanks for undulging my use of the bandwidth, and please pardon
the wide broadcast.
Please forward this to all parties/lists where it might be appropriate.

I am preparing a mailing list and will be erecting a website to help in the
planning for the
Construction effort during Clinton Work Week this summer.

If you are intereseted in contributing to the list, the construction effort,
or can donate or scrounge
materials, lend tools, expertise, experience, or ideas, please contact me
at:
wilson@whatisaid.com.

This is not going to be a high-traffic list. I am *very* interested in
maintaining a LOW
noise-to-signal ratio. There will be a digest version available for those
who need it, to further
limit the inbox-impact.

** NOTE **************************************************************
Subscription to this list is moderated. This means that not everyone will
be invited to subscribe.
We will not be discussing *what* is going to be built or worked on at
Clinton, but *how* things
are to be built/done.
*********************************************************************
Therefore, any suggestions for projects or concerns regarding needful things
may be sent to me.
I will pass them on to the appropriate destinations…

Thanks very much,

Geoffrey MacLean
(Jeff Wilson)
wilson@whatisaid.com
(eb)
———————–
July 27/28 – Clinton Work Weekend

August 3/4/5 – Clinton War

Clinton Classes

Will you be at the War? Want to teach at Clinton?
We’re looking for instructors now.
Classes during the Work Week ( July 29 – August 2) can be anything
from 1 hour to 5 days long. It is up to you.
Classes during the War Weekend (August 3 & 4) are limited to 2 hours.
All classes must be able to be taught in a tent or out of doors.
Want to teach? Want more information.
Please contact Baroness Amanda Kendal, 1192 Shavington Street,. North
Vancouver V7L lK9; 988-0304, eMail – kendal@lightspeed.ca
(eb)
————–
July 27/28 – Clinton Work Weekend

August 3/4/5 – Clinton War

Clinton Classes

Will you be at the War? Want to teach at Clinton?
We’re looking for instructors now.
Classes during the Work Week ( July 29 – August 2) can be anything
from 1 hour to 5 days long. It is up to you.
Classes during the War Weekend (August 3 & 4) are limited to 2 hours.
All classes must be able to be taught in a tent or out of doors.
Want to teach? Want more information.
Please contact Baroness Amanda Kendal, 1192 Shavington Street,. North
Vancouver V7L lK9; 988-0304, eMail – kendal@lightspeed.ca
(eb)
—————–
Registration for the Work Week opens after Baroness Amanda is set up and ready.
Registration for the War Weekend opens after Opening Court
Classes have limited enrollment so register as soon as possible.
There is no free auditing of classes. Students may not attend a
class until they have registered for it with Baroness Amanda. First
time Ithra students must pay the Matriculation fee ($2.00) which
provides a Compendium (Ithra info booklet) and files of classes
passed. All students, including those paying a Matric fee, pay the
registration fee of $3.00. Students are not registered until all fees
are paid.

A bulletin board near the Kendal Pavilion will have information
regarding Class Times, Changes and Sites. In some cases, the
instructor may gather the students together at the Kendal Pavilion at
the appointed time to take the students to the site for the class. So
be on time or a little early. Non-attendance without prior notice &
agreement from the Chancellor, Baroness Amanda will not constitute a
reason for refund. Any handouts from the class will be given or
mailed later to non-attending students.

Classes, are subject to change due to various activities during the
War. We will try to accommodate everyone who registers. All students
are responsible for getting themselves to their classes. All
instructors and students are expected to be in garb during class.
Bring note-taking materials as well as anything required for classes.
PLEASE BRING A CHAIR TO CLASS

Next week I will be posting the class descriptions, fees, etc.

Clinton Classes – Scheduled as of July 19 – Clinton Work Week

Monday – Afternoon
2 hrs – 12 Noon – 2 pm – Catte – Introduction to Kumihimo for Children
2 hr – 1 pm – 3 pm – Cara de Lorraine – Beginners’ Blackwork
Embroidery – tentative
2 hrs – 6 pm – 8 pm – Rosalinde McAllister – Bedwarming
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tuesday – Morning
2 hrs – 10 am – 12 Noon – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “A” – Part 1
3 hrs – 10 am – 1 pm – Gordon Redthorn – (part of 6 hour class) Wood Carving
1 hr – 9 am – 10 am – Rose – Waterbearing for Children
8 hrs – 9 am – 1 pm – damh’in – all day – Tree to Patten in a Day
8 hr – 10 am – 7ish pm – Melissa Kendal – History of AnTir

Tuesday – Afternoon
2 hr – 1 pm – 3 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “A” – Part 2
2 hr – 4 pm – 6 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “B” – Part 1
2 hr – Morgen Von Drackenfells – Landsknechts – History & Organization
3 hr – 2 pm – 5 pm – Gordon Redthorn – (part of 6 hour class) Wood Carving
2 hr – 2 pm – 4 pm – Morganna & Acacia – Tapestry – Part 1
4 hr – 2 pm – 6 pm – Curtis – Trenchers
8 hrs – 2 pm – 6 pm – damh’in – all day – Tree to Patten in a Day – continued
8 hr – 10 am – 7ish pm – Melissa Kendal – History of AnTir – continued

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wednesday – Morning
2 hr – 9 am – 11 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “A” – Part 3
2 hr – 11 am – 1 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “B” – Part 2
2 hr – Gordon Redthorn – Papermaking
2 hr – 10 am – 12 Noon – Morganna & Acacia – Tapestry – Part 2
3 hr – 9 am – 12 Noon – Guillaume de LaFlamme Rouge – Ships of the
period 600-1199
4 hr – 10 am – 2 pm – Cushag – Advanced Inkle Loom

Wednesday – Afternoon
2 hr – 2 pm – 4 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “A” – Part 4
2 hr – 4 pm – 6 pm – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “B” – Part 3
2 hr – Mikhail Kurganovic – Hammer Construction
3 hr – 1 pm – 4 pm – Guillaume de LaFlamme Rouge – Ships of the
period 1200-1650
4 hr – 2 pm – 6 pm – Gordon Redthorn – Wood Block Printing
4 hr – 2 pm – 6 pm – Catte – Introduction to Kumihimo – Adults
4 hr – 2 pm – 6 pm – Curtis – Siege and Siegecraft
2 hr – 4 pm – 6 pm – Melissa Kendal – Gate Duty
2 hr – 4 pm – 6 pm – Antonella da Sicilia – So You Want To Autocrat
Your First Event

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Thursday – Morning
2 hr – 10 am – 12 Noon – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “B” – Part 4
2 hr – 10 am – 12 Noon – Gordon Redthorn – Intro to Alchemy
2 hr – 10 am – 12 Noon – Marianella di Ravenna – Glass Bead Making
2 hr – 10 am – 12 Noon – Morganna & Acacia – Tapestry – Part 3
2 hr – damh’in & Aurora – Period Encampments
4 hr – 10 am – 2 pm – Cushag – Beginning Inkle Loom
4 hr – 10 am – (12 Noon) 2 pm – Melissa – – Consort Training or How
To Inspire A Fighter and What To Do When He Wins – continued in the
afternoon after a lunch break

Thursday – Afternoon
2 hr – Gordon Redthorn – Medieval Cards and Card Games
2 hr – 1 pm – 3 pm – Rosalinde McAllister – Blackwork
2 hr – 1 pm – 3 pm – Lilya de Gascony – Juggling
1 hr – 2 pm – 3 pm – Jodan – Tavern Wenching – at the Tavern
2 hr – 1 pm – 3 pm – Barry MacNeil – Intro to War Marshalling
OR 2 hr – 2 pm – 4 pm – Barry MacNeil – Intro to War Marshalling
2 hr – 4 pm – 6 pm – Mikhail Kurganovic – Tavern Games
2 hr – 4 pm – 6 pm – Jade – Kitchen Safety
2 hr – damh’in & Aurora – Bowing to Courtesy
4 hr – 2 pm – 6 pm – Drogo Luna – Primitive Metalsmithing
4 hr – 2 pm – 6 pm – Curtis – Trenchers – repeat
4 hr – 1 pm – 3 pm – Melissa Kendal – continued

Thursday – Evening
2 hr – 6 pm – 8 pm – Rosalinde McAllister – Bedwarming
2 hr – 6 pm – 8 pm – Delwyn verch Ynyr – Intro to Archery
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Friday – Morning
2 hr – 9 am – 11 am – Richard Touchet – Yurts – tentative
2 hr – 10 am – 12 Noon – Morganna & Acacia – Tapestry – Part 4
2 hr – 10 am – 12 Noon – Cushag – Banner Embellishment
2 hr – 10 am – Noon – Jade – Gate Duty
2 hr – 11 am – 1 pm – Genevieve d’Clairveaux – Hats, Cassocks and
Coats – tentative
3 hr – 9 am – 12 Noon – Guillaume de LaFlamme Rouge – Advanced Ships
(picking your ship)
4 hr – 9 am – 1 pm – Lyra of Ascalon – Martial Arts in the SCA
4 hr – 10 am – 2 pm – Gordon Redthorn – Survey of Science

Friday – Afternoon
2 hr – 1 pm – 3 pm – Jade – Service Garb
2 hr – 1 pm – 3 pm – Rosalinde McAllister – Bedwarming
2 hr – 1 pm – 3 pm – Cara de Lorraine – Beginners’ Blackwork
Embroidery – tentative
2 hr – 2 pm – 4 pm – Genevieve Barbota – Merchanting in the SCA
3 hr – 3 pm – 6 pm – Myrranda – Intro To Middle Eastern Dance
2 hrs – 6 pm – 8 pm – Sabine de Provence – Speaking Forsoothly
1 hr – 6 pm – 7 pm – Azure McGregor – Tablero Etiquette
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&




This page was last updated: November 5, 2018
This event has not completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy

ajax-loader