Clinton War Work Week

 

Hosted by Device of Lions Gate

The Barony of Lions Gate (Vancouver, BC )

Event Summary

Date: July 26 , 2003 until July, 31 2003
Site opens at: 12:00 AM on July 26th 2003
Site closes at: 12:00 AM on July 31th 2003

Event site:
Clinton Creek Ranch
No Street Address Clinton, BC



Clinton Work Week A.S. XXXVIII University of Ithra Classes
The University of Ithra at Lions Gate will be holding classes during Clinton Work Week, from July 28 to August 1, 2003 inclusive at the Clinton Ranch, in Clinton, BC Canada.

Registration opens after Baroness Amanda Kendal is set up and ready. Classes have limited enrollment so register as soon as possible. There is no free auditing of classes. Students may not attend a class until they have registered for it with Baroness Amanda. First time Ithra students must pay the Matriculation fee ($2.00) which provides a Compendium (Ithra info booklet) and files of classes passed. All students, including those paying a Matric fee, pay the registration fee of $3.00. Students are not registered until all fees are paid.

There will be a bulletin board near the Kendal Pavilion with information regarding Class Times, Changes and Sites. In some cases, the instructor may gather the students together at the Kendal Pavilion at the appointed time. Please be on time or a little early. Non-attendance without prior notice & agreement from the Chancellor, Baroness Amanda will not constitute a reason for refund. Handouts from the class will be given or mailed later to non-attending students.

Classes, while tentatively scheduled as below, are subject to change due to the various activities. We will try to accommodate everyone who registers. All students are responsible for getting themselves to their classes. All instructors and students are expected to be in garb during class.

Students should bring note-taking materials as well as anything required for classes.
PLEASE BRING A CHAIR TO CLASS

Registration will be at the Kendal Pavilion which will be located at the Crossroads near the Main Bridge. Please note that all times are approximate and dependant upon timing
of other activities

July 28 – Monday afternoon

2 hrs – Freydis and Nan (the Woolgatherers!) – From Fleece to Yarn and Beyond
2 pm – 6 pm – 4 hrs – Ingvar the Restless – Basic Bodhran

July 29 – Tuesday – Morning

9 am – 10 am – 1 hr – Alexander Ivor – Yoga for fitness and weight loss
9 am – 11 am – 2/4 hrs – Nan Compton – Women in the Middle Ages
9 am – 1 pm – 4 hrs – Nee-gah-nee – Primitive Metalsmithing (Silver Ring)
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “A” – Part 1
10 am – 12 noon – 2 hrs – Elena de Maisnilwarin – Intro to Celtic
Knotwork (adults)
10 am – 12 noon – 2 hrs – Padraigin O’Bhaudhaig – “You Want Me to
WHAT? AUTOCRAT AN EVENT!”
10 am – 7ish pm – 8 + hr – Melissa Kendal – History of AnTir
11 am – 1 pm – 2 hrs – Stanislov the Gatherer – Barkrosing

July 29 – Tuesday – Afternoon

Continued – 4 pm – 6 pm – 2 hr – Gerhard Kendal – Pewter Casting –
Class “A” – Part 2
Continued – 10 am – 7ish pm – 8 + hr – Melissa Kendal – History of AnTir
1 pm – 3 pm – 2 hr – Gerhard Kendal – Pewter Casting – Class “B” – Part 1
1 pm – 6 pm – 4 hrs – Tanikh bint Farida al Bakim – Mediaeval Herbalism
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Catte – Birka Hand-Knotted Trim
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Corinne Hennenburg – Jeu de Boules Class
2 pm – 5 pm – 3 hrs – Freydis and Nan (the Woolgatherers!) – Spinning
Techniques and Tips

July 30 – Wednesday – Morning

Continued – 9 am – 11 pm- 2 hrs – Gerhard Kendal – Pewter Casting –
Class “A” – Part 3
Continued – 11 am – 1 pm- 2 hrs – Gerhard Kendal – Pewter Casting –
Class “B” – Part 2
9 am – 10 am – 1 hr – Alexander Ivor – Yoga for fitness and weight loss
9 am – 12 Noon – 3 hrs – Yrsa Kettilsdottir – Tablet Weaving
9 am – 12 Noon – 3 hrs – Tanikh bint Farida al Bakim – Wildcrafting Herb Walk
9 am – 1 pm – 4 hrs – Catte – Introduction to Kumihimo
9 am – 3 pm – 5 – 6 hrs – Freydis Steinsdottir, called the
Far-Travelled – Felt Boot Making
10 am – 12 noon – Pierce O’Briain – So You Want to Write a Filk?
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Corinne Hennenburg – Jeu de Boules Class

July 30 – Wednesday – Afternoon

Continued – 2 pm – 4 pm – 2 hrs – Gerhard Kendal – Pewter Casting –
Class “A” – Part 4
Continued – 4 pm – 6 pm – 2 hrs – Gerhard Kendal – Pewter Casting –
Class “B” – Part 3
Continued – 9 am – 3 pm – 5 – 6 hrs – Freydis Steinsdottir, called
the Far-Travelled – Felt Boot Making
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Stanislov the Gatherer – Barkrosing
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Mimick – Blackwork Embroidery
2 pm – 6 pm – 4 hrs – Tanikh bint Farida al Bakim – Salve Making
2 pm – 6 pm – 4 hrs – Melissa Kendal – The Lions Gate Neighborhood Watch 101
5 pm – 7 pm – 2 hrs – Tor Vaughn – Wine Appreciation
6 pm – 8 pm – 2 hrs – Rosalinde McAllister – Bedwarming for Beginners

July 31 – Thursday – Morning

Continued – 10 am – 12 Noon – 2 hr – Gerhard Kendal – Pewter Casting
– Class “B” – Part 4
9 am – 10 am – 1 hr – Alexander Ivor – Yoga for fitness and weight loss
9 am – 1 pm – 4 hrs – Meresigha Stonegatta – Learn to Bake In A Brick Oven
9 am – 1 pm – 4 hrs – Nee-gah-nee – Primitive Metalsmithing (Silver Ring)
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Yrsa Kettilsdottir – Women’s Norse Clothing
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Genevieve Barbota – Liqueur Making
10 am – 12 noon – 2 hrs – Elena de Maisnilwarin – Intro to Celtic
Knotwork (adults)
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Corinne Hennenburg – Jeu de Boules Class
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Mikhail Kurganovic – Introduction to Games
for Children
10 am – 12 Noon & 1 pm – 3 pm – 4 hr – Melissa Kendal – Consort Training
or How To Inspire A Fighter and What To Do When He Wins – continued
after a lunch break
11 am – 1 pm – 2 hrs – Stanislov the Gatherer – Barkrosing
11 am – 1 pm – 2 hrs – Alienor de Paret – Six Easy Period Embroidery Stitches
11 am – 1 pm – 2 hrs – Sigrid Arden – Duct tape bodice design

July 31 – Thursday – Afternoon / Evening

Continued 10 am – 12 Noon & 1 pm – 3 pm – 4 hr – Melissa Kendal –
Consort Training
1 pm – 2 pm – 1 hr – Gera Ginevra Orlandini – Waterbearing
1 pm – 3 pm- 2 hrs – Mikhail Kurganovic – Tavern Games
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Lilya de Gascony – Beginning Juggling
2 pm – 3-4 pm – 1-2 hrs – Acarin Saint-Cyr – Fencing For Absolute Beginners
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Freydis and Nan (the Woolgatherers!) – The
Nature Walk Dye Class
2 pm – 4 pm – 4 hrs – Cerridwen Yr Iachawr – Medieval Herbs – 1st part
2 pm – 5 pm – 3 hrs – Robert Arden – Tourney Furniture with Modern Materials
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Marianella di Ravenna – Glass Bead Making
2 pm – 6 pm – 4 hrs – Ingvar the Restless – Basic Bodhran
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Meresigha Stonegatta & Aurora Argentius – Doing
Historic Research
3 pm – 5 pm – 2 hrs – Asthor of Peyton – Tavern Wenching
4 pm – 5 pm – 1 hr – Yolanda de Guelph (Mimick) – Stitching Circle
5 pm – 7 pm – 2 hrs – Tor Vaughn – Wine Appreciation
6 pm – 8 pm – 2 hrs – Rosalinde McAllister – Bedwarming for Beginners
6 pm – 8 pm – 2 hrs – Delwyn verch Yryn – Intro to Archery
early evening – Maelen of Catcott & Melissa Kendal – SCA Bardic Songs

August 1 – Friday – Morning

9 am – 10 am – 1 hr – Alexander Ivor – Yoga for fitness and weight loss
9 am – 1 pm – 4 hrs – Yrsa Kettilsdottir – Seam finishes and seams
9 am – 1 pm – 4 hrs – Olwen Pen Aur – Overview of Islam and the Middle East
9 am – 12 Noon – 3 hrs – Guillaume de LaFlamme Rouge – Ships of the
period 600-1199
10 am – 12 noon – 2 hrs – Azure McGregor – Forsooth Speaking
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Shareef Musiqi al-Rashid – Basic Arabic Drumming
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Genevieve Barbota – Merchanting in the SCA
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Marianella di Ravenna – Glass Bead Making
10 am – 12 noon – 2 hrs – Elena de Maisnilwarin – Intro to Celtic
Knotwork (adults)
10 am – 1 pm – 3 hrs – Morweena – Target Archery Marshalling
10 am – 1 pm – 3 hrs – Melissa Kendal – Blackwork Embroidery

August 1 – Friday – Afternoon

12 Noon – 2 pm – 2 hrs – Annys Bradwardyn & Jack Silver – Lechery 101
1 pm – 4 pm – 3 hr – Guillaume de LaFlamme Rouge – Ships of the
period 1200-1650
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Freydis / Nan (Woolgatherers!) – Indigo vs Woad
Dyeing & the Medieval Colour Wheel
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Azure McGregor – Tablero Etiquette
2 pm – 4 pm – 4 hrs – Cerridwen Yr Iachawr – Medieval Herbs – 2nd part
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Beginning Bellydance
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Jack Silver – History of Firearms in Period –
tentatively scheduled
3 pm – 5 pm – 2 hrs – Asthor of Peyton – Tavern Wenching
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Tribal Style Bellydance
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Tor Vaughn – Wine Appreciation
4 pm – 5-6 pm – 1-2 hrs – Acarin – Fencing For Absolute Beginners
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Rosalinde McAllister – Bedwarming for Beginners
– tentatively scheduled
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Caoimhinn ingen Domnaille – Intro to Card Weaving




This page for event id 3747 was last updated: October 31, 2021
This event has not completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy

ajax-loader