Clinton War

 

Hosted by Device of Lions Gate

The Barony of Lions Gate (Vancouver, BC )

Event Summary

Date: August 1 , 2003 until August, 4 2003
Site opens at: 12:00 AM on August 1th 2003
Site closes at: 12:00 AM on August 4th 2003

Event site:
Clinton Creek Ranch
No Street Address Clinton, BC



Clinton War Weekend A.S. XXXVIII University of Ithra Classes
The University of Ithra at Lions Gate will be holding classes during Clinton War, on August 2 & 3, 2003 at the Clinton Ranch, in Clinton, BC Canada.

This Ithra Session is separate from the Ithra Session during the Work Week. Even if you took classes during the Work Week and paid the registration fee at that time, you still are required to pay the registration fee for this session if you are taking classes on the weekend. However, you do not need to pay the Matriculation Fee again.

Registration opens after Opening Court. Classes have limited enrollment so register as soon as possible. There is no free auditing of classes. Students may not attend a class until they have registered for it with Baroness Amanda. First time Ithra students must pay the Matriculation fee ($2.00) which provides a Compendium (Ithra info booklet) and files of classes passed. All students, including those paying a Matric fee, pay the registration fee of $3.00. Students are not registered until all fees are paid.

There will be a bulletin board near the Kendal Pavilion with information regarding Class Times, Changes and Sites. In some cases, the instructor will gather the students together at the Kendal Pavilion at the appointed time. Please be on time or a little early. Non-attendance without prior notice & agreement from the Chancellor, Baroness Amanda will not constitute a reason for refund. Handouts from the class will be mailed later to non-attending students.

Classes, while tentatively scheduled as below, are subject to change due to the various activities. We will try to accommodate everyone who registers. All students are responsible for getting themselves to their classes. All instructors and students are expected to be in garb during class. Students should bring note-taking materials as well as anything required for classes.
PLEASE BRING A CHAIR TO CLASS

Registration will be at the Kendal Pavilion which will be located at the Crossroads near the Main Bridge. Please note that all times are approximate and dependant upon timing of other activities

August 2 – Saturday – Afternoon

2 pm – 4 pm – 2 hrs – Annys Bradwardyn – Tablero; How to Humiliate your Opponent & Steal Their Admirers
2 pm – 4 pm – 2 hrs – John MacAndrew – Kumihimo with Marudai
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Beginning Bellydance
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Ingvar the Restless – Basic Bodhran
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Randolph Dana – The Progressions of Achille Marozzo
3 pm – 5 pm – 2 hrs – Marianella di Ravenna – Glass Bead Making
3 pm – 5 pm – 2 hrs – Harold Devin – Field Heraldry
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Tribal Style Bellydance
4 pm – 6 pm – 2 hrs – John MacAndrew – Medieval Fixed Form Poetry
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Gwendolyn Campbell – Dances for Wars

August 3 – Sunday – Morning

9 am – 11 am – 2 hrs – Genevieve de Clairvaux – Cavalier Hats, Cassocks and Doublets
9 am – 11 am – 2 hrs – Richard Touchet – Better Homes and Yurts
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Sayyideh Atira al Kahwala – Intermediate / Advanced Bellydance
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Marianella di Ravenna – Glass Bead Making
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Catte – Birka Hand-Knotted Trim
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Elena de Maisnilwarin – Intro to Celtic Knotwork (adults)
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Galen Wainwright – Overview of Period Game Families
10 am – 12 Noon – 2 hrs – Yrsa Kettilsdottir – Tapestry Stitch

August 3 – Sunday – Afternoon

12 Noon – 2 pm – 2 hrs – Stanislov the Gatherer – Barkrosing
1 pm – 3 pm – 1-2 hrs – Morgen Von Drackenfells – Landsknechts – History & Organization
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Agnes Cresswycke – Shoemaking
2 pm – 4 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Beginning Bellydance
3 pm – 4 pm – 1 hr – Yolanda de Guelph (Mimick) – Stitching Circle
4 pm – 6 pm – 2 hrs – Asada al’Izraqi – Tribal Style Bellydance
2 hrs – Azure McGregor – Art of Courtly Love and Inspiration in the SCA




This page for event id 3748 was last updated: October 31, 2021
This event has not completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy

ajax-loader